WereldLichtjesDag

Op WereldLichtjesDag steken mensen wereldwijd een kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Al dat licht maakt dat er voor ouders letterlijk en figuurlijk een moment van verlichting is en dat ze weten dat ze niet alleen zijn met hun verdriet. Deze dag vindt altijd plaats op de tweede zondag van december om 19.00 uur.

Graag hadden wij, Peet Steeghs ( Peet Steeghs uitvaartzorg ) en Lizet Scheers ( uitvaartspreekster Gesjpraoke gedachtes ) daar op zondag 13 december aanstaande invulling aan willen geven voor eenieder uit Maasbree en Baarlo die daar behoefte aan heeft. Helaas kan dat nu door de coronamaatregelen niet doorgaan.

Het allerbelangrijkste nu is dat we in de loop van het volgend jaar weer een beetje terug naar normaal kunnen met z’n allen en dat ieders gezondheid geborgd is, met de mogelijkheden die er zijn natuurlijk. We hopen dan ook dat we WereldLichtjesDag op zondag 12 december 2021 kunnen organiseren.

Op zondag 13 december aanstaande om 19.00 uur zullen wij voor alle overleden kinderen een kaarsje branden…..thuis.

Een lichtje
Lichtpuntje,
dat nimmer uitdooft

Voor altijd
In hart,
gedachten en hoofd…..

Het afgelopen jaar werd alles anders door het coronavirus….. de impact van alles wat er gebeurde is enorm en zal nog lang nadreunen.
Velen moeten afscheid nemen van hun dierbaren op een manier die anders is dan gewenst. Tijdens een afscheidsdienst kan niet iedereen aanwezig zijn. De livestream biedt daarin een uitkomst, deze nieuwe gewaarwording is tegelijk vreemd en troostend. En zo omarmen we het afscheid bijwonen op afstand.
“ Als het niet anders kan dan ben ik dankbaar dat ik er zo toch bij ben “.
Doordat we niet fysiek een afscheid bij kunnen wonen branden we een kaarsje thuis, zo kunnen we concreet iets doen met dat wat ons verdrietig maakt, met dat wat ongrijpbaar is en ons onzeker maakt. En voelen we ons toch een beetje dichtbij.
Het serene licht van het kaarsje is troostend en geeft ons een houvast, we putten er kracht uit. Voor datgene waar we voor staan, bij dat wat ons is overkomen.

Wij steken thuis een kaarsje aan voor iedereen die, op welke manier dan ook, getroffen is door het coronavirus, en wensen dat Uw verdriet af en toe even op de vleugels van de wind zweeft. Dat het licht van een kaarsje verlichting, troost en kracht brengt en dat er in de toekomst weer een moment zal komen dat U zomaar de dag in zult lopen en kunt genieten van wat Uw ogen zien.

Voor nu wensen wij U alle goeds en vooral een goede gezondheid !
Zorg goed voor Uzelf en laten we er voor elkaar zijn, nu en ook in de toekomst.

Hartelijke groet van;

Peet Steeghs Lizet Scheers
Peet Steeghs Uitvaartzorg Uitvaartspreker Gesjpraoke gedachtes